Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Massage voor verbetering van de doorbloeding en celstofwisseling

Bindweefselmassage is een techniek waarbij de massage wordt uitgevoerd op het onderhuids bindweefsel van de huid. Deze massage stimuleert de doorbloeding en de celstofwisseling. Door de verhoogde aanmaak van collageen en elastine in de huid, oogt de huid steviger en frisser. De massage is los te boeken, maar kuurverband is zeker aan te bevelen i.c.m. onderhoudsbehandelingen.

Zie het als wanneer je naar de sportschool gaat: bindweefselmassage is een echte work-out voor je huid!

Bindweefselmassage is een diepe stevige massage die zowel op het gezicht en lichaam kan worden uitgevoerd. Door een slechte doorbloeding in de huid kunnen er verklevingen ontstaan. Bindweefselmassage stimuleert de bloedcirculatie en celstofwisseling, waardoor de huid afvalstoffen afvoert en voedingsstoffen kan opnemen. Door de verbeterde doorbloeding worden verklevingen minder en de collageen en elastine productie wordt geactiveerd. De huid wordt steviger en fijne lijntjes & rimpels worden zachter. De behandeling zorgt ervoor dat de huid in topconditie komt.

Indicaties voor een bindweefselmassage zijn:

  • Littekens: kan verlichting en verbetering geven bij acne littekens, verharde en verkleefde littekens;
  • Rimpels & verslapping: vervagen door verbetering van de stevigheid van de huid;
  • Grauwe huid: verbetering van de doorbloeding van de huid, daardoor wordt de huid stralender.

De bindweefselmassage gezichtsbehandeling

Wanneer je voor de eerste keer een bindweefselmassage ondergaat, wordt altijd een intake afgenomen. Voor de bindweefselmassage van het gezicht wordt de huid gereinigd en voorbereid op de massage. Het kan zijn dat je in het begin moet wennen aan de stevigheid en reactiviteit van de massage op de huid. Dit komt door de onderhuidse verklevingen van het bindweefsel. Naarmate de behandelingen vorderen zullen deze soepeler worden en daardoor wordt de behandeling steeds aangenamer. Tijdens en na de behandeling kan de huid roodkleuren en warmer gaan aanvoelen. Het is belangrijk om na de behandeling genoeg water te drinken om alle vrijgekomen afvalstoffen zo snel mogelijk af te voeren.

Verwachting

Na de behandeling kan de huid nog een lichte roodheid vertonen. Afhankelijk van de conditie van de huid trekt dit vanzelf weg. Na 48 uur kan er eventueel een volgende behandeling plaats vinden.


Behandelplan op maat

Tijdens het intakegesprek worden wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de behandeling met bindweefselmassage in kuurverband wordt geadviseerd. Een kuur betekent dat je een reeks van bindweefselmassages ondergaat. Daarna kun je de resultaten behouden door de bindweefselmassage elke vier tot zes weken te herhalen.