Gellak & Shellac thuisverzorging

GELLAK & SHELLAC THUISVERZORGING

Om langdurig plezier te hebben van je nagels is het belangrijk ook een goede thuisverzorging te doen. Hieronder enkele richtlijnen voor een goede verzorging van handen en nagels.


Nagelriemolie Dadi’Oil

Verzorg je nagels dagelijks door de verzorgende Dadi’Oil minimaal 2x per dag in te masseren op nagelriemen, nagel en onder de nagel. Dit voedt en versterkt de natuurlijke nagel en biedt optimale bescherming aan de lak op de nagel. Nagelriemolie in handzame verpakking (3,75ml, genoeg voor 1 maand) is verkrijgbaar in de salon voor €5,95.


Handlotion Dadi’Lotion

Gebruik deze verzorgende Dadi’Lotion minimaal 2x per dag om uw handen zacht en gezond te houden. Alle weersomstandigheden hebben invloed op de huid. Een goede handlotion/crème hydrateert de huid weer zodat het mooi, zacht en gezond blijft. Dadi’Lotion is verkrijgbaar in de salon. Het is altijd mogelijk een sample mee te nemen en te ondervinden hoe prettig de Dadi’Lotion is. Handlotion in handzame verpakking (59ml, genoeg voor 2 maanden) is verkrijgbaar in de salon voor €7,95.


Huishouden, chemische middelen, tuinieren & klussen

Draag bij huishoudelijke taken áltijd handschoenen! Zowel bij gebruik van “alleen water” als bij het gebruik van schoonmaakmiddelen, zeep of chemische vloeistoffen; dit eist hun tol en beschadigt de huid en nagels. Chemische stoffen/schoonmaakmiddelen bevatten oplosmiddelen die de lak op de nagels (en de natuurlijke nagels) letterlijk aantasten. Denk ook aan bescherming van je nagels tegen verkleuring: in de keuken bij het marineren, kneden van deeg, etc. Maar ook zonnecrème, haarverf (net gezet en bij donkere kleuren) of nieuwe donkere kleding kan zorgen voor verkleuringen in de lak. Behandel je nagels als juwelen: ze zijn geen “gereedschap”.

Nabehandelen

Laat je nagels op tijd nabehandelen, zodat ze in een goede conditie blijven. Nagels groeien waardoor er bij de nagelriem ruimte ontstaat bij de lak. ​Bij de uitgroei van Shellac zou je met nagellak de nagel kunnen bijwerken. Gebruik echter bij het verwijderen van nagellak op shellac of gellak nooit aceton, dit beschadigt de shellac / gellak. Gebruik dus een remover zonder aceton.​

LET OP! Was je handen/voeten niet vlak voor jouw gellak/shellac afspraak. Eveneens de nagels 8 uur van tevoren niet meer insmeren met crème, lotion of olie.  De natuurlijke nagels worden hierdoor te vochtig/vet waardoor de kans bestaat dat de lak niet goed hecht en kan loslaten. Zonde toch! Dit kan echter gelijk na het aanbrengen van de gellak/shellac wel weer.


Vijlen

Gebruik nooit een nagelknipper om je nagels in te korten! De nagels kunnen dan barsten en dit is slecht voor het behoud van de nagel. Bij de natuurlijke nagel ontstaan, bij het gebruik van een nagelknipper, minuscule scheurtjes die uiteindelijk helemaal zullen gaan inscheuren. Beter is een goede vijl te gebruiken. Bij voorkeur de nagels die met gellak of shellac behandeld zijn niet vijlen, tenzij het noodzakelijk is (ingescheurde nagel bijvoorbeeld). De CND vijl voor natuurlijke nagel is verkrijgbaar in de salon voor €3,50.


Verwijderen
Laat de lak professioneel verwijderen. Trek of peuter deze nagels niet zelf los (ook niet als deze gedeeltelijk los zit), daardoor beschadigt je natuurlijke nagel en wordt deze steeds dunner.


Als deze thuisverzorging goed wordt nageleefd, heb je meer plezier van jouw gellak of shellac!